ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΟΥ

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Η ΝΤΟΡΙΝΑ..ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ Ο ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ ΑΔΕΝΑΣ..




Απαραίτητο για τη ζωή είναι το νερό.Το ξέρω αλλά δεν μπορώ να πίνω έτσι για πλάκα...Τι να κάνω αφού δεν διψώ...Ελάχιστες φορές νοιώθω να μου είναι απαραίτητο..Απ την άλλη , νιώθω μια χαρά. Είμαι λεπτή, 1,78, 63 κιλά, υγειής, δεν καπνίζω, τρέφομαι μεσογειακά...τί άλλο να κάνω..νερό δεν μπορώ να πιώ...Απόλυτα λογικό το ξέσπασμα της Ντορίνας..Χαρμα οφθαλμών να τη βλέπεις. 

Απαλή φωνή, καλές σπουδές, γραμματεύς Διευθυντού πολυεθνικής, με ειδίκευση τα ηλεκτρονικά..Ενα πρόβλημα με το smartpone μου, μας έφερε σε επικοινωνία. Μου ζήτησε την ηλεκτρονική μου διεύθυνση , κι όταν μετά μερικές ώρες  τηλεφώνησε  τρόμαξα να την γνωρίσω..Είχε δεί την ιστοσελίδα  κι είχε, προφανώς, ρίξει μια ματιά στις διάφορες αναρτήσεις..Μιλούσε σιγά και με ρωτούσε εναγωνιως πόσο κινδύνευε απο.. αφυδάτωση..Συναντηθήκαμε στο bar της εταιρείας της, δεν είμαι διαγνωστολόγος, όμως φαίνονταν οτι το..βιολογικό της καρμπυρατέρ είχε σίγουρα πρόβλημα..Η απορία και των δύο μας λύθηκε σε μερικές μέρες με μια TSH 48 ..η ομάδα του καθηγητή Γ. Κ. ,στο Λαϊκό της έδωσε μια σαφή διάγνωση για τη Hashimoto που της είχε κυριολεκτικά εξαφανίσει τον θυρεοειδή αδένα..Η πιθανή αιτία, μια δυνατή απογοητευση που βίωσε πρίν μερικούς μήνες..Η λεβοθυροξίνη που της χορηγήθηκε, σε μερικούς μήνες της έφερε την ισορροπια...Πήρε μερικά κιλά βέβαια, αλλά τώρα πλέον έπινε 8 ποτήρια νερό, στην υγειά μου όπως ισχυριζοταν..
Το νερό αποτελεί το 75% του σώματος μας, το 90% του αίματος και το 85% του εγκέφαλου.
Το στεγνό στόμα είναι το.. τελευταίο σημάδι δίψας.

Μπορεί όταν διψάμε να καταφεύγουμε σε υποκατάστατα του νερού όπως σε καφέ, αναψυκτικά και μπύρα πιστεύοντας ότι έτσι καλύπτουμε τις ανάγκες μας καθώς περιέχουν νερό, αλλά στη πραγματικότητα ..    
Η Ζάχαρη Κι Η Καφεΐνη αποσπούν το νερό από τα κύτταρα για να διατηρήσουν την ισορροπία του PH των ηλεκτρολυτών στο αίμα...και το αποτέλεσμα είναι τα κύτταρα ν’ αφυδατώνονται.

Η λύση για την ενυδάτωση.. είναι η πρόσληψη 8 ποτηριών νερού τη μέρα ...κανένα άλλο ποτό.

Μπορεί ν’ αποφεύγουμε το πολύ νερό για να μην πηγαινοερχόμαστε διαρκώς στη τουαλέτα, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι η κύστη είναι ένας μυς κι όπως όλοι οι μυς έτσι κι αυτός αποδυναμώνεται με την αδράνεια κι ενισχύεται με τη χρήση.
Έτσι όσο περισσότερο νερό πίνουμε, τόσο θ’ αυξηθεί η δύναμη της κύστης και δεν θα χρειάζεται να τρέχουμε στη τουαλέτα κάθε πέντε λεπτά.
 
Το PH Που Πρέπει Να Έχει Το Αίμα Μας
Είναι Από 7.3 Έως 7.45. Εάν Γίνει Πιο Βασικό Ή Πιο Όξινο Τότε Πεθαίνουμε.
Εάν καταναλώνουμε αναψυκτικά, αλκοόλ, σκουπιδο-φαγητά, τότε αυξάνουμε το PH του αίματος μας. Έτσι όταν πίνουμε νερό βοηθάμε το σώμα μας να κάνει το αίμα μας πιο βασικό. Κι όσο πιο κοντά στο 7.45 διατηρούμε το PH μας τόσο πιο αργά.. γερνάμε.

Και να που φτάσαμε στο κομβικό σημείο...
Το χλώριο που περιέχεται στο νερό αποτελεί μια δηλητηριώδη νευροτοξίνη , και ναί μεν σκοτώνει στο νερό μας τα μικρόβια ( βακτηρίδια, μύκητες, ιούς), αλλά αν τη στιγμή που καταπίνουνε το νερό, δεν αφαιρέσουμε το  εμπεριεχόμενο χλώριο,τότε μπορεί να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για καρκινογόνες ενώσεις στο έντερο, καρδιακές παθήσεις, αρτηριοσκληρωση, και τη καταστροφή των καλών μας βακτηριδίων.

Το χλώριο που προσλαμβάνουμε με την κατανάλωση του νερού βρύσης σκοτώνει
τα φιλικά βακτηρίδια που βρίσκονται στο παχύ έντερο τα οποία ευθύνονται για τα τελικά στάδια της πέψης καθώς και τη σύνθεση βιταμινών κι έτσι το πεπτικό σύστημα αναγκάζεται να λειτουργήσει με μειωμένη αποτελεσματικότητα.
 
 
 Για να διώξουμε το χλώριο θα μπορούσαμε να βάλουμε το νερό σε μια γυάλινη κανάτα και να τα’ αφήσουμε για 1,2 ώρες ώστε να εξατμιστεί ένα μέρος του ή ακόμα καλύτερα ν’ αγοράσουμε ένα απλό φίλτρο ενεργού άνθρακα ( μην ακούτε τις ανοησίες για πανακριβα φίλτρα, ευθείας ή αντιθέτου κλπ οσμώσεως)..

Το δέρμα μας  είναι το μεγαλύτερο ( απεκριτικό) όργανο του σώματος και είναι πορώδες. Έτσι όταν κάνουμε μπάνιο, δίχως να το καταλαβαίνουμε, Μεγάλη Ποσότητα Χλωρίου Διεισδύει Στο Σώμα Μας μέσω των πόρων του δέρματος.
Για να το αποφύγουμε αυτό καλό θα ήταν να τοποθετήσουμε ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα και στο ντους.


Η λύση του εμφιαλωμένου νερού δεν είναι παρά μια λύση ανάγκης...καθώς μελέτες δείχνουν ότι περιέχει βαριά μέταλλα και άλλες τοξικές χημικές ουσίες και βακτηρίδια παρά τον υποτιθέμενο «καθαρισμό» από τον οποίο περνάει.


Νερό σημαίνει υγεία αλλά και μακροζωία. Κλείνοντας θα πρέπει να συγκρατείσετε οτι όλοι μας δεν μπορεί να είμαστε το ίδιο...τυχεροί με την Ντόρα, η οποία θα μπορούσε να είχε καταλήξει με ένα..μυξοίδημα, και τρέχα γύρευε τί άλλο...
Πίνουμε καθαρό νερό, και έχουμε θετικές σκέψεις ακόμα και γι αυτούς που μας έφεραν στα χάλια που βρισκόμαστε...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου