ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΟΥ

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΟΣΟ Η ΖΩΗ...ΤΟ ΑΛΑΤΙ..













Τόχουν ξορκίσει. Τόχουν καταδικασει.Τόχουν εξορίσει. Τρέμουν στην ιδέα του. Το μισούν και το λατρεύουν. Δεν ζούν ( και πολύ σωστά ) χωρίς αυτό. Ακριβώς μιλάμε για το αλάτι. Εχω ασχοληθεί αρκετές φορές παλιότερα με τον..λευκό δαίμονα, που παρέα με την άλλη λευκή μάγισσα ,τη ζάχαρη αλλά και το...αλεύρι, έχουν ρημάξει τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Το αλάτι. Ενας μύθος που..Τις προηγούμενες χιλιετίες, υπήρξε το βασικό συντηρητικό των τροφίμων, γι’ αυτό κι ήταν πολύτιμο. Τόσο πολύτιμο που μέχρι και σήμερα ακόμα,εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη.. συναλλάσσονται με.. αλάτι.        
Λίγη ιστορία, που αξίζει τον κόπο.. το αλάτι  λατινικά είναι  sal ,γαλλικά sel, αγγλικά salt. Οι λεγεωνάριοι εισπράττανε ένα χρηματικό επίδομα για να... αγοράζουν το αλάτι τους, και αυτό το επίδομα λεγόταν salarium, σα να λέμε..αλατικό. Κι από αυτό βγαίνει το σημερινό salaire των Φράγγων ( απο πού κι ως που Γαλλοι...) ή το salary των Αγγλων, που έφτασε, στην Ιαπωνία, όπου ο μισθωτός εργαζόμενος λέγεται sarariman, από το αγγλικό salary-man.Απ τη λατινική ρίζα.. sal βγαίνει η σαλάτα, (αλατισμένη).. αλλά και το.. σαλάμι.. επίσης η σάλτσα (απορρέει από τη μετοχή.. salsus = αλατισμένος), η σαλαμούρα (δηλ. την άλμη).




Το Αλάτι νοστιμίζει ο,τι τρώμε.. μεταφορικά χαρακτηριζει, κάθε τι που προκαλεί ευχαρίστηση Ο πνευματώδης, ¨ αλατίζει, νοστιμίζει¨ τη συζήτηση, ενώ ο¨ανάλατος¨ είναι ο βαρετός. Η εικόνα αυτή του αλατιού ως του στοιχείου που νοστιμίζει (και συντηρεί) τα άλλα φαγητά μας παραπέμπει στο Ευαγγελικο.. Υμείς Εστέ Το Άλας Της Γης· Εάν Δε Το Άλας Μωρανθή, Εν Τίνι Αλισθήσεται; Μια και φτάσαμε στο¨ Γραφικό¨ αλάτι, πάμε να δούμε πόσο παλιά και πόσο βαθειά πάει το αλάτι...στην  υπαρξη του ανθρώπου.. Ο κάθε οργανισμός, ο καθένας μας.. κουβαλάει μέσα του όλο το παρελθόν στην φοβερή κυτταρική μνήμη του DΝA. Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον ρόλο του αλατιού στην ανθρώπινη ύπαρξη, θα πάρουμε ένα ¨δοκιμασμένο¨μοντέλο...μια παθολογική οντότητα,με εξαιρετική επιτυχία, ανάμεσα σε κάθε κατηγορίας συνανθρωπό μας...( 7 στους 10 έχουν κάποιο...πιεσόμετρο, και μετριούνται μέχρι και 4-6 φορές τη μέρα..) την υπέρταση,
που αποτελεί  βασικό συντελεστή των καρδιοαγγειακών και
την σχέση της με
την πρόσληψη του αλατιού, εξετάζοντάς  το από την πλευρά..της εξελικτικής ιστορίας του ανθρώπου. Τα καρδιοαγγειακά,
από πρώτη αιτία θανάτου στις αναπτυγμένες οικονομικά χώρες, έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και παγκόσμια η πρώτη αιτία θανάτου. Oι μηχανισμοί του ανθρώπινου οργανισμού, που καθορίζουν την σχέση του με το περιβάλλον, είναι γνωστό πως διαμορφώθηκαν στην διάρκεια εκατομμυρίων χρόνων εξέλιξης, σε συνθήκες πρόσληψης νατρίου, (αλατιού), εντελώς διαφορετικές από τις σημερινές. Ανέκαθεν υπήρξαμε.. κυνηγοί τροφοσυλλέκτες.( τον όρο μάλιστα¨κυνηγοί¨διατηρήσαμε , στα ποδοσφαιρικά μας...ιδεώδη). 







Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οι πρόγονοι μας, ήταν καρποφάγοι. Στη συνέχεια, γίνανε  κρεατοφάγοι, κι οταν τέλειωσε το κυνήγι, με θαυμαστό τρόπο, (http://kosmaser.wordpress.com/tag/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-rift/...)έγιναν..αλιείς και ψαροφάγοι ( ξεκινωντας απ τα όστρακα, κι έτσι οικοδόμησαν τον φοβερό νεοεγκέφαλο, που μας κληροδότησαν..) ακολουθώντας μια μικτή διατροφή, εμπλουτισμένη με τα...θαυματουργα όστρακα, σα να λέμε..λίπος             ( ακριβώς...αυτό που η υφήλιος ολοκληρη, έχει πέσει πάνω στον ταλαίπωρο κόσμο, και πασχίζει να το...βγάλει απ τη ζωή του...). Η ηυξημένη πρόσληψη νατρίου ,είναι υπόθεση πολύ πρόσφατη, διάστημα σχεδόν αμελητέο σε σχέση με τα εκατομμύρια χρόνια της εξέλιξης.Επιπλέον η πρόσβαση του μεγάλου μέρους του ανθρώπινου πληθυσμού σε αφθονία υπεραλατισμένων τροφών και ¨σκουπιδιών¨  υδατάνθρακα,( με κορωνίδα τα υπεραλατισμένα...τσιπς) είναι ζήτημα κάποιων δεκαετιών. Η συνήθης ποσότητα αλατιού που παίρνουμε με την δυτικού τύπου διατροφή, σήμερα, είναι, περίπου 10 με 20 γραμμάρια. Ο πρώτος άνθρωπος, κατανάλωνε..λιγότερο από 0,6 γραμμάρια την ημέρα, ενώ ο κρεατοφάγος που ακολούθησε, ... 1,8 γραμμάρια. Θα μου πείτε πως το ξέρουμε αυτό; Αν φάει κανείς μόνο φρούτα ή χόρτα, αυτή την ποσότητα αλατιού θα πάρει ή αντίστοιχα για το κρέας που θα το φάει χωρίς αλάτι. Για να μην αναφέρουμε ότι για την καθημερινή εύρεση της τροφής, έπρεπε ο προϊστορικός άνθρωπος να διανύσει δεκάδες χιλιόμετρα καθημερινά,για να φάει όταν... και εάν έβρισκε τροφή. Η ένδεια αυτή του αλατιού,( δηλαδή του νατρίου που χρειάζεται ο οργανισμός ), που είναι ¨βασικός ηλεκτρολύτης¨, οδήγησε στο να υπάρχει η λεγόμενη¨πείνα αλάτος¨. 





Δημιουργήθηκαν δηλαδή, ή επεκράτησαν ,για να είμαστε πιο ακριβείς, ισχυροί μηχανισμοί κατακράτησης  νατρίου,λόγω της πολυτιμότητάς του. Αντίθετα, για το κάλιο, έναν κυτταρικό   ηλετρολύτη, βασικόν, για την ομοιοστασία του κυττάρου, η πρόσληψη του ήταν περίπου 12 φορές μεγαλύτερη από την πρόσληψη του νατρίου. Το κάλιο που όπως είναι γνωστό περιέχεται στα φρούτα και τα λαχανικά, ήταν άφθονο στη διατροφή απ' ότι το νάτριο,και  οι μηχανισμοί κατακράτησης του, δεν ήταν τόσο ισχυροί, αντίθετα επικράτησαν μηχανισμοί εύκολης σχετικά αποβολής του, τόσο από το έντερο όσο και από τον νεφρό. Η περίσσια  του νατρίου ,αποβάλλεται κυρίως από τον νεφρό, ενώ από το έντερο επαναρροφάται σχεδόν εξ ολοκλήρου. Το νάτριο είναι ένα ιόν που βρίσκεται έξω από τα κύτταρα, στο διάμεσο χώρο των κυττάρων και φυσικά στα αγγεία. 





Κάλιο Και Νάτριο Είναι Ηλεκτρολύτες, δηλαδή ουσίες οι οποίες έχουν την ιδιότητα να ¨άγουν¨ ηλεκτρισμό.Υπάρχουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα και η διατήρηση της ισορροπίας τους, βοηθά στην καλή και σωστή λειτουργία των 60δις κυττάρων μας.Το νάτριο βρίσκεται κυρίως στο υγρό που περιβάλλει τα κύτταρα, δηλαδή είναι στον εξωκυττάριο χώρο. Το κάλιο, ο άλλος βασικός ηλεκτρολύτης, βρίσκεται κυρίως στο εσωτερικό των κυττάρων, δηλαδή στον ενδοκυττάριο χώρο.( το θυμόμαστε με τον τύπο ΚΙΝΟ...Κάλιο..ΙΝ...Να.. OUT..) Το κάλιο είναι επίσης  απαραίτητο για τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων. Τώρα οταν συνδέεται το Να με το χλώριο, έχουμε το  χλωριούχο νάτριο που κοινώς ονομάζεται αλάτι. Το νάτριο παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του νερού του οργανισμού. Επίσης, η είσοδος και η έξοδος νατρίου από ορισμένα κύτταρα είναι απαραίτητη για την πραγματοποίηση βασικών λειτουργιών του σώματος. Παραδείγμα, για να λειτουργήσει ο  εγκέφαλος, το νευρικό σύστημα ,οι  μυς, είναι αναγκαία η δημιουργία ηλεκτρικών σημάτων, για τη μεταξύ των κυττάρων επικοινωνία. Τα σήματα αυτά προκύπτουν από την.. μετακίνηση του νατρίου. Ετσι, πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή συγκέντρωση νατρίου στον οργανισμό ,μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία στα συγκεκριμένα κύτταρα και σε ακραίες περιπτώσεις τον θάνατο.







Πως προέκυψε αυτό, να είναι δηλαδή το νάτριο εξωκυττάρια; Προέκυψε
από το ότι η ζωή
... ( θεωρητικά πάντα) γεννήθηκε στους ωκεανούς, μέσα στο νερό..Η έλλειψη του αλατιού στην ξηρά οδήγησε στο να αναπτυχθούν πολύ...ισχυροί μηχανισμοί κατακράτησης του νατρίου. Στην ξηρά δεν υπήρχε  νάτριο σε αφθονία που αντίθετα υπάρχει σε αφθονία στη θάλασσα και γι αυτό το λόγο ο μεγαλύτερος κίνδυνος, ήτανη αφυδάτωση. Γι αυτό επικράτησαν οι οργανισμοί που ανέπτυξαν μηχανισμούς κατακράτησης του νατρίου. Η σπανιότητα του νατρίου στην ξηρά δημιούργησε αυτό που ονομάσθηκε πείνα για αλάτι. Την όποια περίσσεια, που δεν ήταν μεγάλη, την απέβαλε με μηχανισμούς που ήταν δημιουργημένοι για να αποβάλουν ..σχετικά μικρές ποσότητες αλατιού. Στον νεφρό που αποτελεί το κύριο όργανο διατήρησης της ομοιοστασίας των υγρών του οργανισμού, αναπτύχθηκαν ισχυροί μηχανισμοί..επαναρρόφησης του νατρίου. Στα ζώα που ζουν στην έρημο και κινδυνεύουν λόγω της έλλειψης νερού να αφυδατωθούν, αναπτύχθηκαν και ανατομικές μεταβολές στους νεφρούς, ώστε να επαναρροφούν το σύνολο του νατρίου και να διατηρούν με αυτό τον τρόπο τα υγρά του οργανισμού. Το αλάτι χρησιμοποιήθηκε απο τον άνθρωπο για την συντήρηση των τροφών. Έτσι όταν άρχισε να καταναλώνει ποσότητες νατρίου πολύ μεγαλύτερες από αυτές που χρειαζόταν, (επειδή οι ισχυροί μηχανισμοί κατακράτησης συνέχισαν να λειτουργούν), χρειαζόταν μεγαλύτερη
προσπάθεια ώστε να μπορέσει να διώξει το επιπλέον νάτριο, που
καταντά  βλαβερό επειδή
αυξάνει τον όγκο των υγρών του οργανισμού και  επιβαρύνει την καρδιακή λειτουργία ,αλλά και όλου του αγγειακού συστήματος. 




Οι ομοιοστατικοί μηχανισμοί, διαμορφώθηκαν στα χρόνια της εξέλιξης, και δεν μπορούν να μεταβληθούν μέσα σε ένα ¨μικρό σχετικά γεωλογικό χρόνο¨ όπως κάποιοι αιώνες ή έστω λίγες χιλιάδες χρόνια ,αν και η μαζική, μεγάλη κατανάλωση τροφών με πολύ αλάτι είναι υπόθεση λίγων.. αιώνων. Επειδή έχουμε εφεδρείες σε όλα τα όργανα του οργανισμού μας, έχει αποδειχθεί ότι μια ποσότητα περίπου 3-5 γραμμαρίων αλατιού την ημέρα,ο οργανισμός μπορεί και την διαχειρίσθεί σχετικά εύκολα, και συνήθως, δεν δημιουργείται πρόβλημα. Υπάρχει μια αντλία που βγάζει το νάτριο από το κύτταρο, ανταλλάσοντας το με το κάλιο.





Η αντλία νατρίου-καλίου, ΑΤΡάσης, όπως ονομάζεται. (είναι μια διαμεμβρανική  ¨μονάδα¨ που συνδυάζει την είσοδο ιόντων καλίου με την έξοδο ιόντων νατρίου από το κύτταρο. Η άντληση αυτή γίνεται με την υδρόλυση ATP σε ADP. Η αντλία δουλεύει κυκλικά.Το νάτριο προσδένεται στην αντλία σε θέσεις που εκτίθενται ενδοκυττάρια ενεργοποιώντας την αντλία. Αυτή η αντλία παίζει κεντρικό ρόλο στην κατανάλωση ενέργειας στο κύτταρο. Λειτουργεί ασταμάτητα για να αποβάλλει το Na+ που εισέρχεται στο κύτταρο μέσω άλλων πρωτεϊνών φορέων και ιοντικών διαύλων. Η μεταφορά νατρίου γίνεται αντίθετα στη μεγάλη ηλεκτροχημική βαθμίδωσή του, με αποτέλεσμα η συγκέντρωση νατρίου στο ενδοκυττάριο διάλυμα να είναι 30 με 40 φορές χαμηλότερη από αυτή του εξωκυττάριου υγρού. )  Η δράση αυτής της αντλίας στα ενδοθηλιακά κύτταρα των νεφρικών σωληναρίων, οδηγεί στην ηυξημένη επαναρρόφηση του νατρίου άρα και την αυξημένη κατακράτηση του στα υγρά του οργανισμού. Επισημαίνεται ότι η ινσουλίνη, αυξάνει τη δραστηριότητα αυτής της αντλίας στα ενδοθηλιακά κύτταρα των νεφρικών σωληναρίων, με αποτέλεσμα την κατακράτηση του νατρίου. Η αύξηση δηλαδή της πρόσληψης γλυκόζης  ( αυτό που φωνάζουμε για τα σκουπίδια υδατάνθρακες των πάσης φύσεως ταχυφαγείων, πίτσας κλπ) οδηγεί και στην ηυξημένη κατακράτηση νατρίου μέσω της υπερέκκρισης ινσουλίνης.
Η ηυξημένη κατακράτηση νατρίου, οδηγεί στην αύξηση της συγκέντρωσης
του
και μέσα στα κύτταρα. Η ανταλλαγή που γίνεται ανάμεσα στο νάτριο,
που πρέπει να βγει από τα κύτταρα ..
με το ασβέστιο, είναι ένας από τους
λόγους που οδηγούν και στην αύξηση του ενδοκυττάριου ασβεστίου. (
η αύξηση του ενδοκυττάριου ασβεστίου πάνω από κάποια όρια, είναι τοξική για το κύτταρο, γι αυτό και το ασβέστιο βρίσκεται κυρίως έξω από τα κύτταρα, στο σκελετό.)
Η ηυξημένη αποβολή νατρίου, που συνοδεύει την αντίστοιχη πρόσληψη,συνοδεύεται επίσης από έντονη αποβολή ασβεστίου, που ενέχεται στην εμφάνιση της... οστεοπόρωσης, αλλά και νεφρολιθίασης.
Όταν παίρνουμε παραπάνω αλάτι απ' αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός,
αυτό
πρέπει να αποβληθεί. Και θα αποβληθεί από τους νεφρούς. Άρα η
αποβολή του εξαρτάται από την
ακεραιότητα και την επάρκεια των
μηχανισμών του νεφρού, να αποβάλλει το επιπλέον αλάτι, που όσο πιο πολύ
είναι, τόσο πιο πολύ πρέπει να δουλέψει ο νεφρός για να το διώξει. Επίσης η
υπερλειτουργία του νεφρού και η υπερδιήθηση, σταδιακά θα
οδηγήσει σε σκλήρυνση των νεφρικών αρτηριών, σταδιακή καταστροφή των
νεφρώνων και της σπειραματικής μεμβράνης.





Η υπερφαγία, οδηγεί στην ηυξημένη έκκριση ινσουλίνης, έτσι, το υπερβολικο φαγητό, χωρίς σωματική άσκηση,οδηγεί σε μία σταθερά υψηλή έκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας και συνεχούς περισσείας της στον οργανισμό, που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα κύτταρα. Τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης οδηγούν, με μηχανισμούς που είναι καλά γνωστοί, σε κατακράτηση νατρίου, με αποτέλεσμα τον φαύλο κύκλο.. του αλατιού. ...και την εξάντληση των κυττάρων του παγκρέατος που την παράγουν , με αποτέλεσμα την εμφάνιση του φοβερού.. διαβήτη.. Τελειώνοντας να δούμε μιαν άλλη έποψη του στοιχείου αυτού.  Όταν μιλούσε ο Χριστός , ο κόσμος δεν ήταν ουσιαστικά διαφορετικός από τον δικό μας. Σε κάθε εποχή ο άνθρωπος δεν παύει να είναι αυτός, που είναι, και η κοινωνία του το ίδιο. Με τις ίδιες αγωνίες και ανάγκες, τα ίδια προβλήματα και ανησυχίες. Η αύξηση και εξέλιξη των μέσων εξωτερική. Η ψυχή μας η ίδια. Και τότε, υπήρχε ο ίδιος κλονισμός αξιών, η ίδια επικούρεια διάθεση, το ίδιο άγχος, η ίδια ηθική κατάπτωση, η ίδια καθίζηση της αξίας της ζωής και της ανθρώπινης προσωπικότητας. Το έργο, του Ανθρώπου-χριστιανού σε ένα τέτοιο κόσμο ,είναι πρώτα απ όλα, να συντηρει, από τη σήψη και την αποσύνθεση, τον άλλον, τον αδύνατο. Κι απ την άλλη πλευρά.... Να δίνει γεύση, να νοστιμίζει την άχαρη ζωή..Να γιατί ο Χριστός χρησιμοποίησε την έννοια του άλατος, για να χαρακτηρίσει τους μαθητές του. Συντήρηση απ τη σήψη, απ τη μια, νοστιμιά, νόημα, έκφραση, απ την άλλη. Το αλάτι, κι ο Χριστιανός, έννοιες συγγενείς..ο Χριστιανός και η Εκκλησία το..άλας του κόσμου. Εάν το άλας μωρανθή, εν τίνι αλισθήσεται. Αν το αλάτι χάσει την αλιστική του δύναμη τί θα του την ξαναδώσει; Αν ο Ανθρωπος.. χάσει τη δύναμή του να συγκρατεί και να νοστιμίζει, τί τον χρειάζεται ο κόσμος; Θα πεταχθεί ως άχρηστος και θα πατηθεί, συμπληρώνει το Ευαγγέλιο. Τα συμπεράσματα δικά σας..Χαίρετε.









Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ο ΠΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ..





Η περιοχή της κοιλιάς είναι μια εξόχως αμφιλεγόμενη περιοχή..που δεν μπορείς να της έχεις εμπιστοσύνη, ιδίως οταν δίνει πόνο…
Μήπως πάντα δεν είμαστε προσεκτικοι, έως πολύ επιφυλακτικοί.. οταν, μεταφορικά μιλώντας, αναφερόμαστε στο….μαλακο υπογάστριο, μιας οιασδήποτε κατάστασης απο οικονομικά έως   Γεωπολιτικά;

Εδώ, στην κοιλιά, που είναι το εργοστάσιο του οργανισμού μας, όπου υπάρχουν πολλά και ευαίσθητα  όργανα,κι  ένας πόνος μπορεί να υποδηλώνει πολλές και διαφορετικές αιτίες, όπως και να σχετίζεται με πολλές , διαφορετικές, και εν πολλοίς επικίνδυνες νοσηρότητες…προσέχουμε πολύ, και προσπαθούμε να βρούμε, κατα το δυνατόν την αιτία του ..
Για να προσδιορισουμε , σε μια πρώτη προέγγιση, την αιτία που μπορεί να προκαλεί τον πόνο,πάμε να χωρίσουμε τη κοιλιά σε πέντε…νοητές περιοχές… κατα τη φορά των δεικτων του ρολογιού.








Πάνω δεξιά:
Ο οξύς πόνος, μπορεί να κρύβει μια Χολοκυστίτιδα σε έξαρση Ή Μια Οξεία..Διάταση Του Ήπατος που προκαλείται από ηπατίτιδα ή , και πιό συνηθισμένα, κάποια.. φλεγμονή του ήπατος.





Πίσω Πάνω Δεξιά, ο πόνος σχετίζεται με τα νεφρά, συνήθως  κάποια .. πετρούλα, που μπορεί να έχει “σκαλώσει” στον ουρητήραή , με κάτι σοβαρότερο που είναι η πυελο-νεφρίτιδα.
Πάνω αριστερά:Ο πόνος συνδέεται με προβλήματα στο σπλήνα.
Πίσω Πάνω Αριστερά..ο πόνος σχετίζεται πάλι με τα νεφρά , με πιθανή τη πυελονεφρίτιδα.
Μέση Της Κοιλιάς, κοντά στο επιγάστριο:
Ο πόνος σχετίζεται με το στομάχι και μπορεί να υποδηλώνει γαστρίτιδα,έλκος του στομάχου ή του δωδεκαδακτύλου.






Κάτω αριστερά:Ο πόνος προέρχεται από το παχύ έντερο και υποδηλώνει παθήσεις όπως εκκολπωματιτιδα..






Κάτω δεξιά:Ο πιο συχνός οξύς πόνος, συνδέεται με την σκωληκοειδή απόφυση.
Εντοπίζεται στη περιοχή ανάμεσα από τον ομφαλό και το κόκκαλο της λεκάνης, περίπου στο 1/3 της μεταξύ τους απόστασης.
Όμως, ο πόνος της σκωληκοειδούς απόφυσης, μπορεί να μας “ξεγελάσει” γιατί είναι ένας πιο γενικευμένος πόνος και μπορεί να ξεκινήσει και από άλλο σημείο της κοιλιάς.
Συνήθως, τα γυναικολογικά προβλήματα έχουν παρόμοιο πόνο με εκείνον της σκωληκοειδούς απόφυσης.
Αυτά σε γενικές γραμμές για κάποιον που ψάχνει να προσδιορίσει χονδρικά την προέλευση του πόνου…
Απ εκεί και πέρα, το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς, είναι να απευθύνεται σ ενα εφημερεύον Νοσοκομείο, που είναι το μόνο μέρος που θα του πούν τί ακριβώς έχει..
Ξέρω οτι μπορεί να είναι ταλαιπωρία, όμως καλό είναι να μην παίζουμε με την κοιλιά…





Σημείωση συντάκτη: Αυτό το κείμενο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και επ ουδενί λόγω παρέχει Ιατρική Συμβουλή, Διάγνωση Ή Θεραπείαhttp://kosmaser.wordpress.com/