ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΟΥ

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Η ΟΝΤΩΣ ΕΥΤΥΧΙΑ...ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΗΔΟΝΕΣ..





Αντίθετα από τον υλισμό και τον ηδονισμό των Μαρξ και Φρόϊντ, η Γέννηση, η Ζωή, η Διδασκαλία και η Ανάσταση του Χριστού  οδηγεί τον άνθρωπο στο αληθινό νόημα της ζωής, στην  κατανόηση της αποστολής του  ως ύπαρξης και στην αντίληψή του ότι ο θάνατος δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο η αιωνιότητα, που υπερβαίνει τον χρόνο. 



 Όταν μπορέσεις και δεις στο καθαρότερο νόημά τους, πέρα από κάθε σκοπιμότητα, νου, πνεύμα, ψυχή... τότε μπορείς να αντικρίσεις τον άνθρωπο ως φορέα τους…
Τους θησαυρούς σου θα τους έχεις ανακαλύψει. Θησαυρούς που κανείς δεν μπορεί να σου δώσει, κανείς δεν μπορεί να σου πάρει. 



Έτσι θα μπεις στον δρόμο προς την αιωνιότητα. Έτσι θα καταλάβεις βαθιά τι είναι αιωνιότητα. Όχι απλώς θα κατανοήσεις, αλλά θα ζεις την αιωνιότητα, θα είσαι αιώνιος. Θα κολυμπάς σε πέλαγος αιωνιότητας, πέρα από τη φθαρτή στιγμή, πέρα από τη ροή του χρόνου.





Στην καθημερινότητά μας διαπιστώνουμε πως μέσα από τα ΜΜΕ, μας παρουσιάζεται με ελκυστικό τρόπο η προσωρινή ηδονή και σχεδόν ποτέ οι συνέπειές της. 

Οι κυρίαρχοι του μαγικού κόσμου του θεάματος μας κάνουν πλύση εγκεφάλου και επιδιώκουν να μας επιβάλλουν να ζούμε σε μια ¨παραίσθηση ευδαιμονίας¨ και σε ένα κόσμο γεμάτο από υλιστική ή οθωμανική προπαγάνδα, σεξ, βία, αρρωστημένες φιλοδοξίες, ίντριγκες κι ακόμη τέρατα, εξωγήινους, υπερφυσικά όντα. 



Γενικά ο άνθρωπος παραγεμίζεται από τα ΜΜΕ με ¨σκουπίδια¨ και δεν αφήνεται να σκεφθεί το μέλλον του, να προβληματιστεί για τη ζωή του, να δει την πραγματικότητα. Και τελικά χάνουμε το ουσιαστικό, να έχουμε προσφέρει κάτι θετικό σ’ αυτή τη ζωή.