ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΟΥ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΕΝΗ Η ΣΧΕΣΗ ΖΑΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΥ..



 Την Κυριακή που μας πέρασε, μετά την πρωϊνη Λειτουργία, είχα μια ευχάριστη συνάντηση, μ ένα φιλικό ζευγάρι, σε ένα ειδυλιακό καφέ , κάτω απο την ακρόπολη, και πολύ κοντά στο σπίτι της Αλεξάνδρας, τόσο που μπήκα στον πειρασμό να της τηλεφωνήσω νάρθη στην παρέα μας..Ξέροντας όμως πως η φίλη μου δεν ανέχεται να την βάζεις προ τετελεσμένων, ούτε να αρνείται χάρες, δεν την πήρα. Πάντα αφήνω σε εκείνην τις πρωτοβουλίες για τις συναντήσεις μας..
Ομως ας έρθουμε στο θέμα μας..ακούγοντας την αισθαντική,ως φωνή, C.Evora, να μας τραγουδά το φίλα με πολύ..
Με το φιλικό ζευγάρι, που έχα να δώ πολλά-πολλά χρόνια, μιλήσαμε για πάρα πολλά πράγματα, κι όπως είναι φυσικό , μιλήσαμε και για την επάρατη νόσο..μια και κάθε οικογένεια πλέον , έχει κι απο ένα θύμα της…
Είναι γεγονός οτι όλη η δυτική κουλτούρα έχει μάθει και θεωρεί πλέον ως κάτι “φυτευτό” ή ‘Ξένο” ως προς τον ανθρώπινο  οργανισμό  τον καρκίνο, που όμως  οφείλεται κατά κύριο λόγο σε βλαβερές συνήθειες όπως:
  • το κάπνισμα..( ο αποδιοπομπαίος τράγος, που του έχουμε φορτώσει τα πάντα..οχι φυσικά πως δεν φταίει..),
  • το φαγητό και
  • το..άγχος, το στρες, η πίεση, η αγωνία της ζωής, κι ότι άλλο θέλει κανείς πάνω σ αυτό..
Αυτή η θεώρηση είναι απόλυτα εσφαλμένη ,απλά γιατί τα καρκινικά κύτταρα βρίσκονται μέσα στο σώμα, καλά προφυλαγμένα, μέσα στα χρωματοσώματα, που έχουν μάλιστα και όνομα, τα λέμε ογκογονίδια, υπάρχουν εκεί απο μιας αρχής, βαλμένα απο τον ίδιο τον Δημιουργό μας, μαζί με το software, του θανάτου, που κατ οικονομίαν μπήκε εκεί.. και μάλιστα εμφανίζονται εως και 15 φορές στη ζωή κάθε ανθρώπου, απλά εντοπίζονται και αφανίζονται απ τον αμυντικό μας μηχανισμό, υπο την προυπόθεση φυσικά οτι δεν τον έχουμε …εξουδετερώσει με τις κακές μας συνήθειες..
Οι συμβατικές εξετάσεις ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ διότι στηρίζονται σε ένα ελάχιστο ανιχνεύσιμο ποσό, κάτω από το οποίο δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός τους.
Ο πολλαπλασιασμός των καρκινικών κυττάρων, οποτεδήποτε ενεργοποιηθούν τα ογκογονίδια, οδηγεί στη δημιουργία των καρκινικών όγκων, τον Καρκίνο δηλαδή με τη μορφή που τον γνωρίζουμε, και τον ανιχνεύουμε.
Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι:
Το καρκινικό κύτταρο είναι ζωντανός οργανισμός με ανάγκες για επιβίωση και πολλαπλασιασμό… Αυτό είναι το δεδομένο μας.
Εκεί θα στηριχτούμε, και αναγνωρίζοντας αυτές τις ανάγκες του καρκινικού κυττάρου,  θα μπορέσουμε  όχι μόνο να προλάβουμε αλλά ακόμη και να ανακόψουμε, σε κάποιο ποσοστό, την κοινώς ονομαζομένη επάρατο ασθένεια, που θα μπορούσε να μην ήταν καθόλου τέτοια ,αλλά κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, προβλέψιμη, και ακόμα ΙΑΣΙΜΗ.. οχι απλά.. ΘΕΡΑΠΕΥΣΙΜΗ..
Στην υπόθεση ΚΑΡΚΙΝΟΣ, δίνουμε μια μάχη, και σίγουρα δεν είναι πάντα άνιση, το αντίθετο, όπως σε μια κανονική μάχη, χρειάζεται στρατηγική και τακτική, κι οπωσδήποτε στρατηγός, δηλαδή γιατρός που σέβεται τον όρκο του και κύριο μέλημά του είναι ο ασθενής κι όχι το ποσοστό επι της συνταγογραφήσεως του δείνα φαρμάκου..ή της πανακριβης, και συνήθως άνευ αντικειμένου, αιματηρής επέμβασης ..
Τί θα κάναμε σε μια μάχη,όπου έχουμε αποκόψει τον εχθρό, τον έχουμε περιορίσει στο κάστρο του, και τον πολιορκούμε;
Περιμένουμε να..πεινάσει, μου είπε ο καλός φίλος , που εκπληκτος παρακολουθούσε τον μονόλογό μου τόση ώρα, ακούγοντας για..στρατηγική πολέμου στον καρκίνο..
Οντως φίλε μου, βασικός σκοπός μας είναι να ανακόψουμε τον εφοδιασμότου αντιπάλου για να τον εξασθενίσουμε! Σωστά;
Από τι τρέφονται λοιπόν τα καρκινικά κύτταρα;
Απο το αίμα, ήταν η απάντηση του φίλου μου.
Και πάλι σωστά.
Ομως το αίμα, μεταφέρει διάφορα στοιχεία. οπως
  • λίπη,
  • λευκώματα,και κυρίως
  • γλυκόζη, που είναι το ενεργειακό νόμισμα του ανθρώπινου οργανισμού..( δηλαδή όχι ακριβώς γλυκόζη, αλλά σ αυτό που ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ στιγμιαία, οταν είναι έτοιμη για χρήση, δηλ. σε ΑΤΡ, σε τριφωσφορική αδενοσίνη, δηλαδή),
  • κλπ.ιχνοστοιχεία, και βιταμίνες.
Με τί απ όλα αυτά τρέφονται ΕΙΔΙΚΑ τα καρκινικά κύτταρα;
Ας δούμε αυτές τις διάφορες τροφές. που αποτελούν το καθημερινό μας διαιτολόγιο.
ΖΑΧΑΡΗ!
Και μιλώντας για ζάχαρη, εννοούμε ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΗ ζάχαρη ΠΟΥ αποτελεί τον κύριο τροφοδότη των καρκινικών κυττάρων, ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ…και υπάρχει , κυριολεκτικά ΠΑΝΤΟΥ..Οτιδήποτε φάμε, ή πιούμε, οπουδήποτε κι αν βρεθούμε, εκτός του σπιτιού μας…αλλά και μέσα σ αυτό, περιέχει ΖΑΧΑΡΗ.. σε μικρό ή μεγάλο ποσοστό..Αυτή είναι η μόνη αλήθεια..
Απο μωρά ΜΑΘΑΜΕ την ζάχαρη, δυστυχώς απ την ίδια τη μάνα μας, που…ζαχάρωνε το μπιμπερόν, για να πιούμε το γάλα…μέχρι που μεγαλώσαμε , και ζητάμε σαν ..παλαβοί γλυκό..μετά απο ένα λουκούλειο γεύμα, για να ..ξεραθούμε στη συνέχεια για ώρες, κατακλυσμένοι απο καταρράκτες ινσουλίνης…
Γιατί, τελικά, η ινσουλίνη είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ υπεύθυνη της κάθε κακοήθειας , που μας περιμένει στη γωνία…
Είναι γεγονός πέρα απο κάθε αμφισβήτηση ότι τα καρκινικά κύτταρα αγαπούν την ζάχαρη,ή σωστότερα τη ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ,  και αυτό το…πάθος τους τα προδίδει, όταν την προσλαμβάνουν κατα τη διάρκεια την ΡΕΤ μαγνητικής τομογραφίας, που μας προσδιορίζει επακριβώς τη θέση και το μεγεθός του όγκου, αφού δυστυχώς αυτός έχει κάνει φανερή την παρουσία του…
ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ, αφαιρούμε ΤΟΝ ΠΙΟ σημαντικό παράγοντα ενδυνάμωσης , και κυριαρχίας, του επικίνδυνου εχθρού.
Το ίδιο συμβαίνει και ΜΕ το ΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΟ ΑΛΑΤΙ. αλλά για διαφορετικούς λογους.
Εναλλακτικά, και αν δεν μπορούμε με τίποτα να την καταργήσουμε απ τη ζωή μας,:
Μαύρη βιολογική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, και θαλασσινό ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ αλάτι
2. ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ !
Αλλος ένας μύθος, που μας ταλαιπωρεί χρόνια και χρόνια..
Μολονότι πρόσφατα όλοι μάθαμε , επίσημα πλέον οτι έχουμε…γονίδια του παλαιού προγόνου μας, του πρώτου Νεαντερνταλ, και τα γονίδια δεν αλλαζουν εύκολα κατα την διάρκεια των χιλιετιών..επιμένουμε να χρησιμοποιούμε ένα προϊόν που ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΊ ΜΑΣ,
ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΖΩΉ ΜΑΣ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ..
Αλήθεια κανείς δεν έχει ακούσει για τη ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ στη λακτόζη ( το γαλακτοζάχαρο) ,  που ταλαιπωρεί κατα κύριο λόγο τον λαό μας;
Το γάλα , εκτός του ότι περιέχει πλήθος αντιβιοτικών,  μετά την εφηβεία παράγει ΒΛΕΝΝΑ στο έντερο, ιδανικό συστατικό για την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, κι όμως πίνουμε μανιωδώς γάλα, με λιγώτερα λιπαρά,χωρίς λιπαρά, κλπ , επηρεασμένοι απο τις διαφημίσεις, που υφιστάμεθα, για όλο και λιγότερα λιπαρά, λές κι αυτά κι όχι τα ζαχαρωμένα δημητριακά, και οι κάθε είδους γλυκές βδελυγμίες που μας σερβίρουν, είναι ο μοναδικός εχθρός μας..
Κι όμως μπορούμε να πιούμε..Κατσικίσιο γάλα, αιγοπρόβεια τυριά και πλήρες πρόβειο γιαούρτι.
3.   ΚΡΕΑΣ!
Δηλαδή ότι ..φαίνεται για κρέας, γιατί οι συνθήκες εκτροφής βοοειδών και χοιρινών είναι κάτι το απάνθρωπο..
Ιδιαίτερα το ΚΟΚΚΙΝΟ αλλά και όλοι οι τύποι δημιουργούν ένα ΟΞΙΝΟ περιβάλλον που είτε εκκολάπτει ή πολλαπλασιάζει ταχύτατα τα καρκινικά κύτταρα, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που ΕΧΕΙ.. ΑΝΙΧΝΕΥΘΕΙ καρκίνος.
Καλό θα είναι , τόσο ο άρρωστος, όσο και ο υγιης, να ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ το κρέαςΑΜΕΣΑ από τη διατροφή του
ΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ..
Εναλλακτικά: ΨΑΡΙ,και κάθε ειδους ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ και σε μικρότερες ποσότητες,  στήθος κοτόπουλο.
4. ΚΑΦΕΪΝΗ:
Καφές, σοκολάτα, αναψυκτικά που περιέχουν καφεΐνη, άμεσος περιορισμός στον υγιή, ΚΟΨΙΜΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ.
Γιατί όχι.. Χυμοί ΜΟΝΟ φρέσκοι και με τις ίνες των φρούτων μέσα.
Χυμός χωρίς ίνες ιδιαίτερα συσκευασμένος ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙ τις πιθανότητες για την εκδήλωση και διαβήτη, στον ήδη ασθενή οργανισμό απο τον καρκίνο.
Φυσικά ο καρκίνος είναι ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟΣ, και ένας βεβαρυμένος ψυχισμός,όντας για χρόνια στην γκρίζα ζώνη υγείας, οδηγεί εκ του ασφαλούς στην κακοήθεια.
Αυτά ειπωθηκαν κάτω από ένα καλοκαιρινό ήλιο, με ευχάριστη διάθεση, μια που είχε προηγηθεί μια ψυχική ανάταση, στην Κυριακάτικη λειτουργία , με την χορωδία του άφθαστου Λυκούργου Αγγελόπουλου..
Χαιρετώντας το φιλικό μου ζευγάρι, περπατωντας στην άδεια απο αυτόχθονες Αθήνα,και βλέποντας δύο τουρίστες να απολαμβάνουν το παγωτό τους,  συλλογιζόμουν πόσο τυχεροί είμαστε σαν Ελληνες να ζούμε σε μια πόλη τόσο ένδοξα όμορφη, και συνάμα τόσο βεβαρημένη απ τις σκιές των αιωνίων εχθρών της, δηλαδή τον κακό εαυτό, ημων των ιδίων..και των..γλυκών συνηθειών μας..
(Επεξεργασία)

ABOUT KOSMASER

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

»

  1. Δεν είναι τυχαίο, αγαπητή Σοφία, το ..λαϊκό: Ο Παθώς..μαθώς! Ομως μπορείς να γίνεις σαφέστερη;
    Επικοινώνησε, στο e-mail που θα δεις στο ταχ/μείο σου..( εννοώ το ηλεκ/κο)
  2. Οχι,δεν γνωριζα την σχεση καρκινου-ζαχαρης -γαλακτος,και δεν ειμαι και ο πιο ανημερωτος ανθρωπος σε θεματα διατροφης.Επρεπε πρωτα να παθω για να μαθω!Το κορυφαιο ομως ειναι οταν ρωτησα το γιατρο για την διατροφη απο δω και περα μου ειπε”μπορει να τρωει οτι θελει”.Πως λοιπον να μην ειμαι πλεον καχυποπτη οσο αφορα τις μεθοδους καταπολεμησης του καρκινου με τα συμβατικα μεσα?Ψαχνω για Φως!!!!
  3. Πρίν την διενέργεια μιας PET- CT, δηλαδή μιας αξονικής τομογραφίας ποζιτρονίου,Χορηγείται Ενδοφλεβίως 18F-FDG
    ( Ανάλογο Της Γλυκόζης Επισημασμένο Με F-18)
    Η Οποία Προσλαμβάνεται Από Τους καρκινικούς Ιστούς Με Αυξημένη Μεταβολική Δραστηριότητα, Όπως Είναι
    • Οι Νεοπλασματικοί Αλλά Και
    • Οι Φλεγμονώδεις Ιστοί.
    Οι μόνοι ιστοί που υπό φυσιολογικές συνθήκες , σα να λέμε οταν δεν υπάρχει κακοήθεια,
    προσλαμβάνουν έντονα την 18F-FDG είναι η καρδιά και ο εγκέφαλος για τον λόγο του ότι τα δύο αυτά όργανα είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές γλυκόζης, και μάλιστα κατα προτεραιότητα..
    Μετά την παραμονή του για μία περίπου ώρα σε ήσυχο και σκοτεινό δωμάτιο, χωρίς καμία σωματική δραστηριότητα, ο ασθενής προσέρχεται στο χώρο εξέτασης όπου και υποβάλλεται διαδοχικά σε CT και PET στην ίδια εξεταστική κλίνη, από τον «συνδυασμένο» PET/CT τομογράφο.
    Η Ογκολογία αποτελεί το σημαντικότερο τομέα εφαρμογής της PET/CT, συγκεντρώνοντας το 85-90% των κλινικών εφαρμογών της.
    Η Χρήση Της 18F-FDG, δηλαδή σε απλά λόγια, για να καταλαβαινόμαστε, Στην Ογκολογία Στηρίζεται Στο Ότι Οι Νεοπλασματικοί Ιστοί Παρουσιάζουν
    • Αυξημένη Αερόβια Και Αναερόβια Γλυκόλυση, δηλαδή..τρελλαίνονται για γλυκόζη..
    • Αυξημένη Σύνθεση Πρωτεϊνών Και DNA Και
    • Αυξημένη Αιμάτωση.
    Αυτά γι αυτούς που επιμένουν οτι είναι αστειότητες η,,μοιραία σχέση ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ, (και η ζάζαρη είναι υδατάνθρακας,) και καρκίνου..γενικώς..
  4. Απαντώ στην Μαρία, που είχε την καλωσύνη να σχολιάσει την αναφορά μου στο τόσο γνωστό αυτό Νοσοκομείο των ΗΠΑ, και να μου στείλει μάλιστα και την επίσημη ( ; ) διάψευση. Δέχομαι την παρατήρηση, και για το λόγο αυτό και διέγραψα την αναφορά μου στο διάσημο Νοσοκομείο, για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.Θα ήθελα ομως να την πληροφορήσω οτι δεν είναι η πρώτη φορά που, απ το συγκεκριμμένο Νοσοκομείο, γίνονται επίσημες διαψεύσεις, σε ανακοινώσεις που…ξεφέυγουν απο την..ασφυκτική επιτήρηση των παντοδύναμων φαρμακευτικών κολοσσών, που κατά κύριο λόγο , χρηματοδοτούν την έρευνα σ αυτά τα Νοσοκομεία ..παγκοσμίου αίγλης. Το εξωφρενικό κόστος των αντικαρκινικών φαρμάκων, δεν επιτρέπει να ακουστούν φωνές διαμαρτυρίας… Ας πούμε κανείς δεν ξέρει για τα σκευάσματα σόδας, που παρέχονται παράλληλα με την χημειοθεραπεία..τόσο που πάρα πολλοί ευρευνητές, αγαπητή Μαρία, διερωτώνται, πλήν..απο μέσα τους, μήπως τελικά κι η προκλητή αλκάλωση κάνει όλη την..καλή δουλειά..Παρακολουθώ τις ανακοινώσεις του συγκεκριμμένου Νοσοκομείου, και ομολογώ δεν είμαι και τόσο ενθουσιασμένος, όταν βλέπω σε σύντομο διάστημα να ανακαλούνται ή να τροποποιούνται ως πολύ..αισιόδοξες..Λυπάμαι ούτε κι οι χλιαρές διαψεύσεις με πείθουν οτι τελικά η ζάχαρη δεν είναι καταλυτικό στοιχείο για τον καρκίνο..
  5. Αυτό το κείμενο που κυκλοφoρούσε σε διάφορες ειδήσεις από το 2008, με τίτλο John Hopkins Hospital : Εναλλακτική Θεραπεία για τον Καρκίνο! το οποίο δημοσιεύτηκε ακόμα και από ελληνικές εφημερίδες, αποδείχτηκε Hoax (ψευτικη είδηση) την οποία ουδέποτε εξεδωσε το Νοσοκομείο. Κάτω είναι η ελληνική μετάφραση και το link στο επίσημο site του νοσοκομείου που τη διαψεύδει.
    http://boraeinai.blogspot.com/2010/02/hoax-fw-john-hopkins.html
  6. To Πιό πάνω κείμενο διαβάστηκε απο 3.345 φίλους της στήλης. Οι περισσότεροι, δυστυχώς, ήσαν ενήμεροι για τη..συμφορά που μας προκαλεί η ζάχαρη..εν γένει.
    Οσοι μου έγραψαν με ρωτούσαν αν προσωπικά ήμουν ανέραστος με την..γλυκειά οπτασία.
    Δεν λέω ψέμματα, τρώω γλυκά, και μάλιστα του κουταλιού, που…τα φτειάχνω μόνος μου..ιδίως νεράντζι..(πικρό γαρ)..και σε κάθε γεύμα μου ..
    Ομως φροντίζω να έχω…αφήσει χώρο προηγουμένως στους υδατάνθρακες που έφαγα, ώστε να μην διαταράξω την ισορροπία του κανόνα 40-30-30 %, όπου 40 είναι η πρωτεϊνη, και απο 30, οι υδατάνθρακες και το μονοακόρεστο λίπος…
    Ετσι δεν έχω πάρει διαζύγιο απ τα γλυκά..
    Ομως έχω κόψει το αλάτι, και τρώω κάθε τι ..ξυνό, όπως και πολλά, πάρα πολλά πικρά..
    Απο πικραμύγδαλα ( μέχρι 2 την ημέρα..για να το παρακάνουμε το ..κυάνιο)
    μέχρι πικραλίδες και κουκούτσια βερύκοκου..
    Αφησα τελευταία τα άγρια ραδίκια, που τα μαζεύω προσεκτικά μόνος μου απ το χωράφι μου στο χωριό, τα καθαρίζω προσεκτικά, και τα μουλιάζω για 2 ώρες σε οζονοποιημένο νερό. Τελικά τα βράζω λίγο και αποτελούν κύριο πιάτο, με λίγο τυρί και ..πιτουρένιο ψωμί δικό μου…Οσοι δοκίμασαν το ..μενού παραληρούσαν για ώρες μετά..Λόγω τιμής έχω..βιντεο..