ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΟΥ

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ..










Φίλοι μου, οι δαίμονες ως γνωστόν, δεν κάθονται…Σκέπτονται συνεχώς πως θα παγιδέψουν τους άτυχους, άμυαλους,χαλαρούς, δήθεν πονηρούς, κάπως εξυπνάκηδες που όλα τα ξέρουν, (μια κι έβγαλαν μια θετική σχολήκι έτσι τα έμαθαν όλα),και συνελόντι ειπείν… ανόητους ανθρώπους.Κι οι παγίδες τους , όπως και να το κάνουμε είναι αμέτρητες ( για μπείτε στα Apsτου androidσας, και θα τα χάσετε. Πάνω απο 300 000 εφαρμογές για όλα τα γούστα. Ο,τι μπορεί να συλλαβει η φαντασία…) . Σήμερα ένας νέος στη χώρα μας, αλλά και σ όλο τον κόσμο   ( όπου προβλήθηκε η πετυχημένη σειρα DrHouse ) επιθυμεί διακαώς να γίνει…γιατρός και μάλισταδιαγνωστολόγος, που μεταξύ μας είναι όλα τα…λεφτά ( πραγματικά και μεταφορικα). Η αμέσως επόμενη επιλογή είναι…Δικηγόρος ( όλοι είδαμε τη φοβερή ταινία μα τους Αλ Πατσινο Κηάνου Ρηβς και την απίστευτη Σ.Θερόν στα πρώτα της βήματα). Τρίτη επιλογή είναι τί άλλο οικονομολόγος..
Επειδή ακούμε απο ..πτυχιούχους ( επιτυχημένους και μη) Οικονομολόγους οτι δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε, διοτι σε καθε οικονομικη κρίση δημουργούνται πολλές ευκαιρίες ,ελάτε να δούμε μαζί ,κάποιες περιπτώσεις για να ξεκαθαρίσουμε, δια της…εποπτικής μεθόδου, τι είδους ευκαιρίες εννοούνε οι , είπαμε, επιτυχημενοι:









 Kατά την διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στην πόλη Γουανγκτσού στην Κινα, ο            ( κινεζος) ληστης φωναξε στους πελάτες :
 Μην κινηθείτε..σκεφτείτε καλα.. τα λεφτά… ανήκουν στο Κράτος….Η ζωή σας όμως.. ανήκει σε σας… Όλοι ξάπλωσαν κάτω ήσυχα.Η κουβέντα του ληστή είχε μιαν αφοπλιστή ειλικρινεια..
Αυτή η μέθοδος ονομάζεται:”mind changing concept ”
δηλαδή..  αλλαγη παραδοσιακου τροπου σκεψης.
 Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι (με τα εκατομμύρια γουαν που έκλεψαν) ο μικρός αδερφός, με… πτυχίο μαστερ. ( οι περισσότεροι κινέζοι μπορούν να σπουδάσουν, αν το αξίζουν δωρεάν..) στα Οικονομικά λέει στο μεγάλο αδερφο… απόφοιτο δημοτικούΕλα να μετρήσουμε  τα χρήματα που αρπάξαμε.










Ο μεγάλος αδελφός (του Δημοτικού) του λέειΕίσαι βλακας.. Είναι πολλά τα χρήματα και θα κάνουμε ώρες να τα μετρήσουμε.Το βράδυ στις
ειδήσεις θα ακούσωμε… πόσα κλέψαμε.
Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται “experience”  (εμπειρια). Είναι  σαφέστατα χρησιμότερη..στις μέρες μας από ότι τα πτυχία, μάστερ κλπ
Στην τραπεζα,τωρα, αμέσως μετά την ληστεία, ο ταμίας ζητά απο τον διευθυντή να καλέσει  την αστυνομία. Ο… πτυχιούχος διευθυντής όμως του λέει:Μην τηλεφωνήσεις ακόμα.. Ευκαιρία είναι. Οι ληστές μας έκλεψαν 20 εκατομμύρια.Ας  πάρουμε αλλα 10 εμείς …Βάλε και τα 70 που έχουμε …καταχραστεί, να πούμε ότι μας έκλεψαν 100.. 
Αυτή η μέθοδος, στα περισσότερα.. καλά Πανεπιστήμια ονομάζεται: “swim with the tide”σε παράφραση: “Χρησιμοποιουμε Μια Δυσαρεστη Κατασταση Προς Οφελος Μας”
 Ο ταμίας λέει:
Μακαρι δηλαδή νάχουμε μια ληστεια κάθε μήνα..
Αυτo λέγεται: “κιlling boredom ” του λέει ο Διευθυντής.
σε παράφραση  σημαινει: “η ..προσωπικη επιτυχια ειναι πιο σημαντικη αποτην δουλεια σου”








 Το βράδυ, στις ειδήσεις ανακοινώθηκε ότι εκλάπη το… ποσόν των 100 εκατομμυριων. Οι καϋμένοι οι ληστες μετρούσαν και ξαναμετρουσαν, αλλα το ποσόν που είχαν στα χέρια τους ήταν μόνο 20 εκατομμύρια.Θυμωμένος λοιπον ο ενας ληστης λεει:
Ρισκάραμε τις ζωες μας για 20 εκατομμύρια.. ενώ ο Διευθυντής με το πάτημα ενός κουμπιού καθάρισε..80 εκατομμύρια.. Φαίνεται τελικα οτι είναι πιο.. επικερδές και ακίνδυνο να.. είσαι Διευθυντής Τράπεζας παρά ληστης ..Αυτόλέγεται: “knowledge is worth as much as gold!”
Ελληνιστι ” η γνωση αξιζει οσο ο χρυσος !”
 Ο Διευθυντής ήταν πολύ χαρούμενος, που με την ληστεία κάλυψε τις καταχρήσεις του. Αυτόλέγεται:
“seizing the opportunity and daring to take risks !”
Δηλαδή.. αρπαζω την ευκαιρια και τολμω να παρω ρισκο!”           
MutatisMutandis,τώρα, που σημαίνει ίσοις όροις με το παράδειγμα της ληστειας)..Στις Βρυξέλλες.. ακόμη μας επαινούν, ώστε να προλάβουν να μας φορτωσουν και όλα τα.. δικά τους λάθηεν αναμονή μιας ευκαιρίας για να μας αδειάσουν… που σημαίνει :exploit every opportunityεκμεταλλευθειτε κάθε  ευκαιριa..
Οχι δεν είναι εξυπνάδες, ούτε παραλήρημα, αλλά η πραγματική αλήθεια..Τώρα αν κανείς θελήσει να την κοπιάρει πανω στους περισσότερους απ τους πολιτικούς μας, δε θα πέσει και πολύ έξω..Πάνω κάτω το ίδιο πράγμα συμβαίνει εδώ και δεκάδες χρόνια..Το ερώτημα ομως, εν κατακλείδι είναι διαχρονικό: Τί μπορεί άραγε να δώσει ο πολιτικός, ο κάθε πολιτικός, επιστημονας, γιατρός , που χρηματίζεται για να σώσει μια ζωή, Δικηγόρος που χρηματίζεται για να υπερασπισθεί  έναν εγκληματία, οικονομολόγος για να να εμφανίσει το ψέμμα για αλήθεια…σεαντάλλαγμα για την ψυχή του;  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου