ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΟΥ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ο ΠΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ..





Η περιοχή της κοιλιάς είναι μια εξόχως αμφιλεγόμενη περιοχή..που δεν μπορείς να της έχεις εμπιστοσύνη, ιδίως οταν δίνει πόνο…
Μήπως πάντα δεν είμαστε προσεκτικοι, έως πολύ επιφυλακτικοί.. οταν, μεταφορικά μιλώντας, αναφερόμαστε στο….μαλακο υπογάστριο, μιας οιασδήποτε κατάστασης απο οικονομικά έως   Γεωπολιτικά;

Εδώ, στην κοιλιά, που είναι το εργοστάσιο του οργανισμού μας, όπου υπάρχουν πολλά και ευαίσθητα  όργανα,κι  ένας πόνος μπορεί να υποδηλώνει πολλές και διαφορετικές αιτίες, όπως και να σχετίζεται με πολλές , διαφορετικές, και εν πολλοίς επικίνδυνες νοσηρότητες…προσέχουμε πολύ, και προσπαθούμε να βρούμε, κατα το δυνατόν την αιτία του ..
Για να προσδιορισουμε , σε μια πρώτη προέγγιση, την αιτία που μπορεί να προκαλεί τον πόνο,πάμε να χωρίσουμε τη κοιλιά σε πέντε…νοητές περιοχές… κατα τη φορά των δεικτων του ρολογιού.








Πάνω δεξιά:
Ο οξύς πόνος, μπορεί να κρύβει μια Χολοκυστίτιδα σε έξαρση Ή Μια Οξεία..Διάταση Του Ήπατος που προκαλείται από ηπατίτιδα ή , και πιό συνηθισμένα, κάποια.. φλεγμονή του ήπατος.





Πίσω Πάνω Δεξιά, ο πόνος σχετίζεται με τα νεφρά, συνήθως  κάποια .. πετρούλα, που μπορεί να έχει “σκαλώσει” στον ουρητήραή , με κάτι σοβαρότερο που είναι η πυελο-νεφρίτιδα.
Πάνω αριστερά:Ο πόνος συνδέεται με προβλήματα στο σπλήνα.
Πίσω Πάνω Αριστερά..ο πόνος σχετίζεται πάλι με τα νεφρά , με πιθανή τη πυελονεφρίτιδα.
Μέση Της Κοιλιάς, κοντά στο επιγάστριο:
Ο πόνος σχετίζεται με το στομάχι και μπορεί να υποδηλώνει γαστρίτιδα,έλκος του στομάχου ή του δωδεκαδακτύλου.






Κάτω αριστερά:Ο πόνος προέρχεται από το παχύ έντερο και υποδηλώνει παθήσεις όπως εκκολπωματιτιδα..






Κάτω δεξιά:Ο πιο συχνός οξύς πόνος, συνδέεται με την σκωληκοειδή απόφυση.
Εντοπίζεται στη περιοχή ανάμεσα από τον ομφαλό και το κόκκαλο της λεκάνης, περίπου στο 1/3 της μεταξύ τους απόστασης.
Όμως, ο πόνος της σκωληκοειδούς απόφυσης, μπορεί να μας “ξεγελάσει” γιατί είναι ένας πιο γενικευμένος πόνος και μπορεί να ξεκινήσει και από άλλο σημείο της κοιλιάς.
Συνήθως, τα γυναικολογικά προβλήματα έχουν παρόμοιο πόνο με εκείνον της σκωληκοειδούς απόφυσης.
Αυτά σε γενικές γραμμές για κάποιον που ψάχνει να προσδιορίσει χονδρικά την προέλευση του πόνου…
Απ εκεί και πέρα, το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς, είναι να απευθύνεται σ ενα εφημερεύον Νοσοκομείο, που είναι το μόνο μέρος που θα του πούν τί ακριβώς έχει..
Ξέρω οτι μπορεί να είναι ταλαιπωρία, όμως καλό είναι να μην παίζουμε με την κοιλιά…





Σημείωση συντάκτη: Αυτό το κείμενο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και επ ουδενί λόγω παρέχει Ιατρική Συμβουλή, Διάγνωση Ή Θεραπείαhttp://kosmaser.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου