ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΟΥ

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ..Ο ΝΕΟΣ ΑΔΑΜ..
Ολοκληρη Η Ανθρωποτης Ειναι Στην Ουσια... Ενας Ανθρωπος...Μία Φύσις...με δισεκατομμύρια ..υποστάσεις...
Μήπως γι αυτό και η..καινή εντολή του Χριστού, να αγαπάμε αλλήλους; οδες γάρ ποτε τν αυτο σάρκα μίσησεν λλ κτρέφει κα θάλπει ατήν, καθς κα Χριστς τν κκλησίαν, ( Εφεσιους 5,29)
Μήπως ο χειρότερος εχθρός μας..βρίσκεται κρυμένος μέσα μας, καλά καμουφλαρισμένος απ τις ιδιότητες της ξεχωριστής υποστασεως ..
(Εδώ μας βοηθά η χαρτογράφηση του DNA, απο την οποία προέκυψε οτι γονιδιακά διαφέρουμε ελάχιστα και τα 7 δις άνθρώπων που κατοικούμε σήμερα τον πλανήτη..)
(Ποιήσωμεν Άνθρωπον).Η Φυση Του Ανθρωπου Ειναι,Οπως Και Η Φυση Του Θεου,Μία ,Και Κοινή.. Σε Όλα Τα Πρόσωπα...Τα Προσωπα, Ομως, Ειναι Πολλα....Η Εικονα, Ολων Των Προσωπων Ειναι Μια : Ο Σαρκωθεις Λογος Του Θεου,¨Δι’ Ου Τα Παντα Εγενετο¨...Που Ειναι Εικονα Του Θεου Του Αορατου....“Και Εποιησεν Ο Θεος Τον Ανθρωπον, Κατ’ Εικονα Θεου Εποιησεν Αυτον”.Αυτος Ο Ανθρωπος, Που Εγινε Κατ’ Εικονα Θεου...Ειναι Ολος Ο Ανθρωπος....Ολοκληρη Η Ανθρωποτης...Και Ο Καθενας Μας Ξεχωριστα Σαν Προσωπο....Όλοι Ειμαστε Δημιουργημενοι Κατ’ Εικονα Θεου,Είτε Το Θέλουμε Είτε Όχι...Και Ολοι Ειμαστε Καλεσμενοι Στο Καθ’ Ομοιωσιν...Στο Να Ομοιασουμε Με Το Θεο....Ειμαστε Ολοι Καλεσμενοι Στη Θεωση, Που Μονον Η Κατοικηση Μεσα Μας Του Αγιου Πνευματος Μας Χαριζει...Όμως, Αν Και Ειμαστε Δημιουργημενοι Ολοι Κατ’ Εικονα Θεου ...Χωρις Να Ερωτηθουμε... Στο Καθ’ Ομοιωσιν Δεν Ερχομαστε Παρα Μονον ...Αν Το Θελουμε


Το είπε ο Χριστός ¨Οστις θέλει οπίσω ελθείν...απαρνησάσθω εαυτόν..¨ Επιτρεπουμε Το Πνευμα Το Αγιο Να Κατοικησει Μεσα Μας... ή
Του Κλεινουμε Την Πορτα Της Ψυχης Μας, Ελευθερα... Και είπεν ο Θεός:Ποιήσωμεν Άνθρωπον Κατ’ Εικόνα Ημετέραν Και Καθ’ Ομοίωσιν…“Και Εποιησεν Ο Θεος Τον Ανθρωπον, Κατ’ Εικονα Θεου Εποιησεν Αυτον”. Όλοι είμαστε “κατ’ εικόνα Θεού”...Όμως, Δεν Είμαστε Όλοι Καθ’ Ομοίωσιν, Παρά Μόνον....Όσοι Το Θέλουν. Όλοι Εχουμε Την Ικανοτητα Να Δεχθουμε Το Πνευμα Το Άγιο,Δεν Θελουμε, Ομως, Ολοι…Να Κατοικησει Μεσα Μας Ο Παρακλητος.
Αυτή είναι η διαφορά του κατ’ εικόνα και του καθ’ ομοίωσιν....  Και Εποιησεν Ο Θεος Τον Ανθρωπον, Κατ’ Εικονα Θεου Εποιησεν Αυτον...Αρσεν Και Θηλυ Εποιησεν Αυτους....Η διάκριση σε άρσεν και θήλυ, Ειναι Κατι Το Δευτερευον Και Το Εφημερο, Κατι Το Επιπλαστο Στον Ανθρωπο..Δημιουργηθηκαμε Αρσενικα Και Θηλυκα, Ανδρες Και Γυναικες...Για Να Αντιμετωπισθει Η Διασπαση Που Επεφερε Η Απομακρυνση Απο Τη Χαρη Του Θεου...γιά να αντιμετωπισθεί, με μία φυσική δύναμη συνοχής, η έλλειψη της Θείας Ενεργείας, που με τη στάση μας διώξαμε.Επομένως, ο άνθρωπος και η κτίση ολόκληρη, όπως είναι σήμερα....Δεν Αντανακλα Τη Βουληση Του Θεου...    
Μας δημιούργησε έτσι, όπως είμαστε σήμερα...Γιά Να Μπορέσουμε Να Αντιμετωπίσουμε, άνθρωποι, ζώα, φυτά και άψυχα, τις συνέπειες της απομάκρυνσής μας από το δημιουργό μας...Ειναι Μια Εφημερη Δημιουργια Αυτη, Που Θα Παρελθει....Η Εκτη Ημερα Σημειωνει Την Ολοκληρωση Της Δημιουργιας.Δεν πρέπει να την βλέπουμε σαν παρελθόν.Είναι Και Παρελθόν Και Παρόν Και Μέλλον, όσο μέλλον υπάρχει ακόμη γιά τον φθαρτό τούτο κοσμο.Τα Εργα Του Θεου Ειναι Και Τα Παιδια Που... Δεν Γεννηθηκαν Ακομη Και Τα Ζωα Που Δεν Εζησαν Ακομη, Και Τα Φυτα Που Δεν Φυτρωσαν Ακομη... Ολα Συμπεριλαμβανονται Μεσα Σ’ Αυτην Την Εκτη Μερα Της Δημιουργιας.... η οποία.. Δεν Τελειωσε Ακομη...Ενώ, όμως, η έκτη μέρα δεν τελείωσε ακόμη, γιά μας ... τους εν χρόνω ζώντες..

Η Έβδομη Μέρα Ήρθε Και Τελείωσε. Ποια είναι..Η Ημερα Η Εβδομη..¨Την σήμερον μυστικώς, ο μέγας Μωϋσής προδιετυπούτο, λέγων Και ευλόγησεν ο Θεός, την ημέραν την εβδόμην, τούτο γάρ έστι το ευλογημένον Σάββατον, αύτη εστίν η της καταπαύσεως ημέρα, εν ή κατέπαυσεν από πάντων των έργων αυτού ο μονογενής Υιός του Θεού, διά της κατά τον θάνατον οικονομίας, τη σαρκί σαββατίσας και εις ό ήν πάλιν επανελθών διά της Αναστάσεως, εδωρήσατο ημίν ζωήν την αιώνιον, ως μόνος αγαθός και φιλάνθρωπος¨ (Ακολουθία του Μεγάλου Σαββάτου). Η έβδομη μέρα είναι η γέφυρα που συνδέει τον φθαρτό τούτο κόσμο των έξ ημερών της γενέσεως των πάντων..Με Τον Κόσμο Τον Άφθαρτο Και Αιώνιο Της Ογδόης Ημέρας, Της Ημέρας Που Δεν Έχει Τέλος, Της Ημέρας Της Αιώνιας.Είναι η ημέρα εκείνη κατά την οποία ο Θεός..¨Κατέπαυσε Από Πάντων Των Έργων Αυτού, Ών Εποίησε¨...δια της κατα τον θανατον οικονομιας....Είναι η ημέρα εκείνου...Του Μεγάλου Σαββάτου....Η Ηγιασμενη, Κατα Την Οποια Ο Κυριος...Αποτελειωσε Ολα Τα Εργα Του...και τα Της Δημιουργιας Και Τα Της Σωτηριας.....Και έχοντας ολοκληρώσει την Ένωσή Του με την κτίση Του μέχρι αυτου του θανατου Είπε Επί Του Σταυρού Εκείνον Τον Τελευταίο Λόγο ¨Τετέλεσται¨ ...που σημαίνει οτι...Ολοκλήρωσε Το Έργο Του Στη Γή..Το Έργο Που Ο Πατέρας Του Ανέθεσε Να Πληρώσει Ως Ο Δεύτερος Αδάμ..           (Και που όλοι νομίζουμε οτι εννοούσε οτι το είπε για... το δικό του τέλος...τον δικό Του Θάνατο...)
Και Κατοίκησε Το Μνήμα..¨Τη Σαρκί Σαββατίσας¨.
Αυτο Το Ευλογημενο Σαββατο Ειναι Που Εφερε Τη Κτιση Ολοκληρη Απο Τη Φθορα Στην Αφθαρσια Και..¨Δια Της Αναστασεως, Εδωρησατο Ημιν Ζωην Την Αιωνιον¨.

Τώρα θα μου πείτε τί...δουλειά έχει, σ ενα τέτοιο κείμενο, το βίντεο που ακολουθεί...
Αν το παρακολουθήσετε....με άλλο μάτι , θα δείτε πως όλες αυτές οι διάσημες καλλονές..μοιάζουν λιγο πολύ μεταξύ τους..σα να είναι ένα και το αυτό πρόσωπο...
Αν επιτρέψετε στο μυαλό σας να δεί πάνω απ την επιφάνεια...

Ολες τους είναι το ίδιο πράγμα...
Ολες τους δεν είναι παρά ο αρχικός..κλώνος του Αδαμ....η Εύα..
Καληνύχτα σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου