ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΟΥ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΝΤΙΜΟΝΑΧΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ..ΚΑΙ Η ΠΛΑΝΗ ΠΕΡΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΕΩΣ...



Εδώ και πολλά χρόνια στην όμορφη Ναύπακτο γίνεται μια περίεργη επανάσταση..Ενα κραταιό κοσμικά Μοναστήρι, προσπαθεί να επιβάλει τις απόψεις του, στην Μητροπόλη..Αυτονομημένο, και με την έπαρση του τεχνολογικού του πλούτου, και των πρωτοτυπιών του, όπως ειδικές καλλιέργειες, ιχθυοκαλλιέργειες, εκδόσεις, ραδιόφωνο κλπ, πασχίζει να επιβληθεί στον Πνευματικό χώρο της επαρχίας, χωρίς ομως να διαθέτει ίχνος εκκλησιαστικού φρονήματος.. Μια κοσμική καθαρά εξουσία, περιβεβλημένη το ράσο, έχει υπνωτίσει όπως οι... όφεις του Ευαγγελίου, αρκετό κόσμο, που τους ακολουθεί, χωρίς να γνωρίζει, στον ολισθηρό δρόμο της πνευματικής απώλειας..Ενα Μοναστήρι με μιαν μοναδικότητα...τις περισσότερες προσφυγές στην κοσμική δικαιοσύνη απ οποιοδήποτε άλλο ίδρυμα..Μέχρι που και το Σ.τ.Ε. τους βαρέθηκε..Αλλά και τις περισσότερες καταδίκες απ τα Εκκλησιαστικά Δικαστήρια..Οποιαδήποτε προσπάθεια καταλλαγής προσκρούει στην άρνηση και το εγωϊστικό φρόνημα, λές και είναι ένα κράτος εν κράτει. Την ειρηνική διάθεση της διοικήσεως της  Εκκλησίας, την εκλαμβάνουν ως αδυναμία, και συνεχίζουν την ανυπακοή τους. Τελευταία δημοσίευσαν μιαν ανακοίνωση παραπλανητική, που δείχνει και στον πλέον αδαή το αντικανονικό, αντιεκκλησιαστικό και κυρίως αντιμοναχικό πνεύμα που τους διακρίνει..Παρακάτω, παρατίθεται η απάντηση της Μητροπόλεως Ναυπάκτου.

Η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σκάλας Ναυπάκτου δημοσίευσε ευρέως το από 14-11-2012 ανακοινωθέν της, το οποίο είναι στο σύνολό του παραπλανητικό και δεν βοηθά ούτε την ίδια ούτε βεβαίως την αλήθεια.
Μέ το ανακοινωθέν αυτό η Αδελφότητα έρχεται για άλλη μια φορά σε θρασεία αντίθεση προς την Ιερά Σύνοδο και την Εκκλησία μας και οι μοναχοί αποδεικνύονται και πάλι αδιόρθωτοι, αμετανόητοι, χωρίς ίχνος εκκλησιαστικού φρονήματος. Δεν σέβονται τις αποφάσεις των Συνοδικών Δικαστηρίων ούτε και τις πάνω από εξήντα (60) αποφάσεις της Συνόδου (δημοσιεύονται όλες στην ιστοσελίδα www.parembasis.gr) ούτε και αυτού του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο οι ίδιοι προσφεύγουν σωρηδόν. 
Είναι το μοναδικό Μοναστήρι σε όλη την Ορθόδοξη Εκκλησία με τέτοιο έντονα αντιεκκλησιαστικό, αντικανονικό και αντιμοναχικό πνεύμα, όπως επανειλημμένως έχει διαπιστώσει και έχει αποφανθή η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας: 
«αποτελεί μοναδικήν εξαίρεσιν Ιεράς Μονής, όχι μόνον εις την Εκκλησίαν της Ελλάδος, αλλά και πανορθοδόξως» και ότι η Αδελφότητα «αποτελείτε μοναδικήν εξαίρεσιν απειθαρχίας, ανυπακοής και ελλείψεως σεβασμού εις τα κανονικά μοναχικά θέσμια και τον θεσμόν της Εκκλησίας» (3039/27-8-2009 Δ.Ι.Σ).
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε τις σημαντικές αποφάσεις (8-10-2012) με τις οποίες αποφάσισε:
 Γενική Ακοινωνησία Στην Αδελφότητα Της Μονής, Τον Διορισμό Τριμελούς Διοικητικής Και Διαχειριστικής Επιτροπής Για Την Μονή, Την Διαγραφή Δύο Αδελφών Της Μονής. 
Οι μοναχοί αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι δεν κατανοούν το μέγεθος της εκτροπής τους, αλλά και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Και αυτή η τακτική τους τους οδήγησε στο σημείο αυτό, αφού μετά από κάθε Συνοδική Απόφαση που σκοπό είχε τον συνετισμό τους, αντί της συμμορφώσεως και της διορθώσεώς τους επέλεγαν την αυτοδικαίωση και την αυτοπροβολή. Την ίδια τακτική ακολουθούν, δυστυχώς, και μετά τις τελευταίες σημαντικές Συνοδικές Αποφάσεις. 
Η Αδελφότητα προσπαθεί να δημιουργήση εντυπώσεις και να παραπλανήση τους αναγνώστες κηρύττοντας κακοδόξως ότι η Ιερά Μονή είναι ανεξάρτητη και ανέλεγκτη από την Εκκλησία, συκοφα¬ντώντας δολίως ότι ο Μητροπολίτης θέλει να ωφεληθή προσωπικά από το Μοναστήρι, και πέφτοντας και σε πολλά άλλα ατοπήματα και διατυπώνοντας κατηγορίες, οι οποίες έχουν αποδειχθή ανυπόσταστες και ανίσχυρες από τα Εκκλησιαστικά Δικαστήρια.
Έχουν δε τιμωρηθή τόσο από την Εκκλησιαστική όσο και από την Πολιτική Δικαιοσύνη. Δυστυχώς όμως θα κληθούν να δώσουν συνολικές απαντήσεις ενώπιον της πολιτικής, εκκλησιαστικής και προ παντός της θείας Δικαιοσύνης, τις οποίες τόσο βάναυσα προκαλεί.
Το βάθος της πτώσεως της Αδελφότητας αυτής φαίνεται και από την στάση την οποία τηρούν έναντι των Αγίων και Ιερών Μυστηρίων της Πίστεως και της Εκκλησίας μας. Εκτός του ότι παραμένουν ακοινώνητοι, άλλοι επί ένα άλλοι επί πέντε έτη (!), χωρίς να υπακούουν στην Ιερά Σύνοδο για να διορθώσουν αυτήν την μεγάλη έλλειψη που έχουν ως Χριστιανοί και ως Ιερείς και Μοναχοί, ένας εξ αυτών –ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος Σταυρόπουλος, αδελφός της Μονής, άρτι διαγραφείς από την Ιερά Σύνοδο– προέβη και στην εξής πρωτάκουστη ενέργεια: την προηγούμενη Κυριακή (11 Νοεμβρίου), παρά το ότι τελεί υπό το επιτίμιο της ακοινωνησίας, «λειτούργησε» στον Ναό της Μονής και «κοινώνησε», κατά παράβαση των ιερών Κανόνων και των Αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου χωρίς καμμία αίσθηση και φόβο Θεού!!  


πηγη: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου